Sziasztok!
Agyaltam én is ezen a szeró 2-őn, megpróbáltam ésszerűségeket, törvényszerűségeket találni a magyar és a többi más nyelvű szerver közt, de nem nagyon jöttem rá, hogy mi a rákot kéne tennünk kis hazánkban, hogy a GF észrevegye, hogy mi is ugyanolyan emberek vagyunk mint a csehek vagy a portugálok vagy a szerbek. Unalmamban beregisztráltam a német szerverre, és értetlenül néztem a top 10 játékos szintjeit, ilyen finom 580 meg 400 feletti karaktereket, és felmerült bennem az első ok-okozat:
Lehetséges, hogy a GF csak akkor nyit
új szervert, ha a legelső ember
eléri a minimum "100." vagy "250." vagy "300."
szintet?
Aztán rájöttem, hogy nem hinném, mert magyaron valaki lassan 400. és nyoma sincs szervernek. A németen meg az s2-ig még senki se volt olyan erős s1-en, mint napjainkban.
Második tényező:
Vásárolt vérkő-mennyiség. Nézve, hogy itt is lassan már a TOP 1000. is lazán 100-as, nem hiszem, hogy ez az ezer ember nem nyúlt még a telefonhoz... de létezik, hogy a GF ennyire bukásra állt matekból, hogy nem tűnik fel neki, hogy az újonnan megnyitható s2-re regisztrálók tömege pénz hozhatna a konyhára?

Összegezve: Mi van akkor, ha csak akkor lesz s2, ha a GF
összesen eladott ezen a szerveren legalább 500.000 vérkövet?!
Harmadik ok:
Lehet, hogy nem azon múlik, hogy ki hány száz kavicsot vásárolt, hanem azon, hogy
hányan teszik azt!
Vagyis, hiába vagyunk 91 ezren az s1-en, ha abból mondjuk 200 ember kíváncsi a vérkövekre és az aktiválható rúnákra, vagyis ne 200 ember vigye a játék kemény magját, - folyamatos újrarendelésekkel - hanem mondjuk a minimum előfizetők számának el kellene érnie az 2000 főt?!
Negyedik:
Mivel tudjuk, hogy a GF pénzéhes megmozdulásokat nagyon szereti, ezért nem hiszem, hogy a játékaktivitás számítana is valamit. Valahol - talán itt - olvastam, hogy a GF nyitott valami játékot, de azon is csak alig páran rendelgettek, ezért az egész szervert bezárták, mert többe került a szerverkarbantartás mint maga a profit. Tehát hiába játszana éjjel-nappal 30 ezer ember, ha közben nem rendelne közülük senki.
Ezért a 4. ok a
Magyarországi szerverek összességében termelt profitjában keresendő! Vagyis, ha a GF játékonkénti magyar szerverei sorra ezt a siralmas spórolós szintet produkálják, akkor tényleg az országgal van a baj, nem a Tanothhal!
Ötödik érdekes ok:
Gagyi a játék. Vicces, de a Bitefight szerintem semmivel nem jobb, mint ez, vagy 6x átalakították már, úgy néznek ki benne a vámpírok mint a köcsögök, de valamiért mégis minden 13 évesnek elkezd gyorsabban verni a szíve, ha a "Menedék" vagy a "Portyázás" szavakat olvassa.
Létezik, hogy a Tanoth unszimpatikus a fiataloknak a kalandozós, fantasy-wallpaperes, meg Kazamatás-sárkányos játékmenetével?
Összegzés: Ha a játék érdektelen, akkor a GF-nek is az lesz a szerver 2.
Olyanról meg már mindenki hallott, amikor kidobtak a piacra egy amerikai sorozatot, és Magyarországon a kutya se nézte, így le is ment a műsorújságból. Hát ez lett a játék sorsa is.